tisdag 23 februari 2010PARIS

Del II

Lite härliga bilder från lördagen i Paris då vi besökte
lyxgallerior som Galerie Lafayette och Printemps. Vi trippade även fram på Champs Elysées. Storslagna & lyxiga butiker med de största märkena.
NK -Släng dig i väggen!


Om man får plats i resväskan får man följa med då? *Mjao*
- Nej, lilla misse får stanna hemma ;)

Oh la la Chanel...

Galeries Lafayette

Märkena radar upp sig...

Stort och oerhört läckert presenterar Lafayette allt du kan önska dig...

En syn man sällan glömmer är den stora öppningen i mitten av jättevaruhuset...Nära Lafayette ligger varuhuset Printemps...vi besökte Printemps Home. Besöker ni dessa gallerior vill jag tipsa om att det första du gör är att besöka informationen i varje varuhus och be om turistrabatt. Du visar upp ditt svenska körkort och får då en kupong som ger dig 10 % på allt i varuhusen!

Lite inredning från Printemps...

Vad finns på den här adressen där det är köer till varje dag?...


Louis Vuitton i flera våningar på Champs Elysées...


Lovely Louis Vuitton!


Om ni inte åkt till Paris så gör det bums! Dock tror jag Paris är bäst på det varmare halvåret, det var oerhört kallt i Paris när vi var där för några veckor sedan. Man bör även ta med sig den tjocka plånboken då det kan kosta en hel del beroende på vart man är i Paris. Jag kommer alla gånger åka tillbaka till detta fantastiska ställe och den gången utforska mer, hittills har vi ju bara skrapat på ytan. Nu har vi sett alla de största byggnaderna man skall se. Kan säga att fransmännen/fransyskorna klär sig mkt medvetet och dressat. De var även väldigt trevliga trots många var dåliga på engelska. Men kan man en del franska och är trevlig är det inga som helst problem.

Vi besökte även en mysig fransk medeltidsresturang på lördagen där vi körde fransk mat rakt igenom. Så nu har vi bl a testat Foie gras (Ank-lever) och Escargots ( Sniglar i ört och vitlökssmör) som var mycket gott! Dock tog vi reda på när vi kom hem att Foie gras innebär att man tvångsmatar ankor innan slakt för att levern ska bli så fet som möjligt så vi kanske inte äter det igen :P


Dagarna avslutades på detta sätt i badkaret på hotellrummet med bubbel och mumsiga Macarons!


Hur många inlägg tror ni jag kan göra om Paris?
Svaret: Många! Och jag är inte klar ännu ;)


Så tills nästa gång...


Ha det så fint alla vänner och arbetskollegor som läser min blogg!


2 kommentarer:

  1. Såå härligt lyxig resa!! Visst behöver man en tjock plånbok för att shoppa där!! Hoppas du får en toppenhelg! Kram//Ulrica

    SvaraRadera
  2. Loved looking at your blog, if not reading (Don't understand your language) :)

    Following now :)

    SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid ~~* ♥ ♥ ♥ *~~