söndag 8 februari 2009Älskade Rokoko!

Min favoritepok måste nog vara 1700-talet, och den så vackra Rokokon! Har ni sett filmerna Marie Antoinette eller Dutchess, Dangerous Liasions? Härliga filmer fullt med fantastisk inredning, kläder, stämning- ja allt jag önskar mig. Ibland pausar jag i filmer för att noggrant studera detaljer och kanske göra ngt liknande hemma. Jag har för mig att det finns ett sällskap i Sthlm som träffas, klär sig och agerar som på denna vackra tid. Kanske ngt för mig? ;)

Jag skulle ge mkt för att få uppleva en dag i tex Versailles under denna tidsepok. En sak jag KAN göra iaf är att inreda med lite ur den tiden, besöka Versailles samt få en typisk 1700 tals klänning uppsydd. Men jag undrar vad det skulle kosta... Hur som helst en dag så kanske .... ;) Nu är det dags att sluta babbla och visa lite bilder för er! Vill även passa på att tacka för alla rara kommentarer som strömmar in!Dangerous Liasions

Marie Antoinette foton från Imdb.com

Marie Antoinette

The Dutchess

Bild Sköna hem


Ha en fin början på er vecka, gör en god gärning idag! Det kan vara en komplimang till ngn du inte känner så väl, ett enkelt tack när ngn håller upp dörren för dig eller hjälp ngn på bussen.
13 kommentarer:

 1. Hejsan!

  Vad kul att du gillade min sjal! Jag fick verkligen massor av kommentarer till det inlägget men hann inte vara så personlig när jag kommenterade tillbaka. Självklart hoppas jag fortsätta blogga med en del av er som var nya hos mig.

  Ser att du bor i Stockholm och det är ju kul eftersom jag med gör det. Vi kommer ha en bloggträff fram i mars här, vore såå kul om du kunde komma då.

  Din blogg är rolig och inspirerande. Jag gillar när det blir en blandning av innehållet man bjuder på.

  Jag hörde på formexmässan att det finns ett sällskap här i Täby som träffas och är klädda precis som på 1700-talet. De syr tydkligen upp kläder hos någon här ute med, hade jag ingen aning om......

  Mysiga bilder från dig idag och sööööt Misse

  Kram Lena

  SvaraRadera
 2. Du har en "award" att hämta hos mig på www.oumberligating.blogspot.com. Den är inte riktigt som andra "awarder" med denna fina blogg som du skapat så måste "awarden" specialanpassas efter mottagaren, dvs du. Bilderna är inte skyddade så du kan hämta hem dem från min blogg om du vill använda dem. Vet inte hur mycket du läst i min blogg men den startade som en antik och inredningsblogg, men som livet själv så utvecklas den och ändras med tiden. Egentligen var det från början bara en blogg för att ha kontakt med lite av mina vänner i "antikbranschen och att locka in fler på min andra blogg www.jernsaxen.blogspot.com min blogg om en förfrågan om det behövs en ny nationell Smärtförening i Sverige. Ha nu en fin och bra dag och trevlig vecka mvh från Peter Olofsson!

  SvaraRadera
 3. Vilket fantastiskt inlägg !
  Ja visst är det väl läckert med alla kläder, peruker och möbler !!
  Tyvärr har jag inte sett någon av filmerna , men jag skulle !!
  Men däremot har jag en film VATEL med Gérard Depardieu och Uma Thurman som är rätt intressant oxå !!
  Ha det gott !
  Kram/Lotta

  SvaraRadera
 4. Ja det var nog både en spännande men samtidigt fattig och lite läskig tid att leva på, men att snabbt få uppleva den tiden och sedan snabbt tillbaka skulle vara häftigt, men fina var de ju onekligen:-

  Kram Gunilla i Singapore

  SvaraRadera
 5. Jag är också svag för fransk rokoko och 1700-tal. En gång i min ungdom hade jag förmånen att sjunga en Mozart-duett i ett större sammanhang (gick en musikutbildning) och fick då bege mig till Teater Västernorrland för att prova ut en tidsenlig klänning att ha på mig under kvällen. Det var riktigt kul! :-)

  Jag har inte sett Marie Antoinette än... måste bara göra det och njuta av alla vackra miljöer och goda bakverk ;-).

  Kul inlägg!

  Kramar
  Beatrice

  SvaraRadera
 6. Älskar också rokokon och sengustaviansk!! När jag och min man behöver koppla av en helg brukar vi ta en slottsweekend på något härligt slott eller herrgård tex: Gimo herrgård Vilket speglar lite vår inredning! Spegeln från hallen är sengustaviansk! Vackra inspirerande bilder som alltid!! Idag hittade jag en mysig affär i Saltis som heter systrarna(handelshuset) och köpte två stora betongljusstakar! Gillar att blanda det sirla med det råa! Tack för titten ännu en gång!!
  Kram Ulrica

  SvaraRadera
 7. Ops, skickade visst från min mans konto...www.lugnets.blogspot.com var det!
  //Ulrica

  SvaraRadera
 8. Hej!Härlig blogg du har! Här finns det mycket att kika runt och inspireras bland. Välkommen tillbaks till mig!
  Kul att du vill vara med och tävla hos mig!

  SvaraRadera
 9. Härliga bilder, vilken fin signatur du har.
  Är det svårt att göra själv?
  Kram Åsa

  SvaraRadera
 10. Tjingeling Anna panna! Oj oj vad det bloggas här hos dig=) kul att så många börjar hitta till dig...du förtjänar all uppskattning <3 !!!
  Jag älskar bilderna hos dig idag...har så klart sett filmerna....inte dutchess ännu....har till och med en stor läcker Marie Antoinette plansch....ihop rullad för till fället, men en dag när jag får större ytor att inreda då ska hon upp =) Hoppas dagen har varit fin.....ses snart

  KRAMIS (Jag gillar dig)

  SvaraRadera
 11. Hej hopp! här var det roligt att kika in och vilka vackra bilder......Jag har också blivit barn på nytt....såg att du ville köpa dig ett dockskåp....Har ett precis likadant som du visar....kika gärna in på de kommer inte ihåg vilket inlägg bara....Men det är en underbar hobby ska jag säga.

  SvaraRadera
 12. Jag älskar klänningar i alla dess former, men denna tidepok var verkligen speciell... bara älskar den..
  Mysig blogg.. vet inte riktigt hur jag hamnade här, men trevligt var det!
  :P

  SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid ~~* ♥ ♥ ♥ *~~