lördag 7 februari 2009

Kissemissen får man inte glömma...

Många av er verkar vara lyckligt lottade och äger en eller flera katter.
Likaså gör jag då detta djur är högst upp på favoritlistan.

Jag vill hylla min sötnos och kör därför en bildkavalkad på honom! Han är en sexårig Ragdoll hane som egentligen heter Guapo men vi kallar han Fnatt för det är det han får varje dag och springer som en raket igenom lägenheten och studsar runt så man undrar vad som försiggår i hans lilla hjärna haha. Men sådär lite småknäppa är ju de flesta missar. Han är en pratglad katt som alltid har ngt att säga. När det inte är vanliga Mjaow mjaooo så kan det ibland bli konstiga ljud som påminner om kossorna i hagen =) Speciellt då han springer runt och är lite kaxig. De flesta katter väcker sina människor men sällan denna, han lägger sig brevid på huvudkudden och väntar tills man går upp : lyx. Sedan följer han mina steg vart jag än går och är med överallt. Han är nyfiken och hälsar glatt på främmande.

Jag har fått överta honom helt gratis då hans matte & husse blev allergiska och nästan tänkte avliva honom för några år sedan! ( Hemska tanke på en fullt frisk fin katt ) Jag fick en förfrågan av en kollega på mitt dåvarande arbete ifall jag ville ha en katt. Jag tackade ja utan att ens ha sett honom! Och nu är han min bebis och stolta vackra kisse sedan ett par år och är världens tillgivnaste kissemjau. Jag är jätteglad att ha honom hos mig.

Låt mig presentera Herr Finbyxa alt Snowboots ( hans tjocka päls runt bakbenen ser ut som byxor, pälsstövlar, såå sött! )



Stora mysiga tassar


Lek & action

Självklart måste man ha huvudkudde, även som katt! Såhär lägger han sig överallt där det finns kuddar ;)


lite butterkatt?...


Leka med snören elr långa pärltrådar när matte försöker använda dem till sina kransar ;)


Ni behöver inte oroa er ;) Han har extremt tät och tjock päls och är inte överviktig. Kissen råkar bara se såhär mysig och rund ut. Dessutom är Ragdolls stora och pälsiga om man säger så ;) Här lägger han sig precis framför fötterna på én så man måste hoppa över honom, ja efter man klappat och pratat med han förstås ;) Herregud jag kan inte hålla mig för skratt när jag ser den här bilden *haha*.

VARFÖR har inte jag en sånhär skylt hemma? Måste inhandlas!





Kattens dagbok!

Den här kanske ni har läst förut men den är ju så rolig!


783:e dagen i fångenskap…
Mina kidnappare fortsätter att tortera mig med bisarra dinglande saker.
De frossar i färskt kött medan jag tvingas leva på torrfoder och slemmig burkmat. Det enda som håller mig igång är hoppet att jag en dag ska lyckas rymma, och den milda tillfredsställelse jag får av att klösa på möblerna. Imorgon ska jag eventuellt äta ännu en krukväxt. Idag misslyckades jag än en gång med att döda mina kidnappare genom att försöka fälla dem med min kropp.

Jag borde kanske försöka vid toppen av trapporna. I ett försök att sätta mina förtryckare ur balans, framtvingade jag en hårboll i deras favoritfåtölj. Kom ihåg: lägg en på deras säng.
Fångade en mus som jag bet huvudet av. Lade den huvudlösa kroppen vid dörren som ett tecken till mina kidnappare om vad jag är kapabel till, så att de ska gå runt i ständig skräck. Bemötandet jag fick var en massa klappar, kramar och gullande om vilken duktig kissemiss jag är. Saker och ting går inte som planerat. På kvällen dök deras kumpaner upp för någon sorts sammankomst.

Jag blev placerad i isolering under mötet, men jag kunde känna doften av deras mat och höra brottstycken från deras kriminella planer.
Tydligen var jag inlåst på grund av min kraftfulla förmåga att framkalla något de refererade till som "allergi". Jag måste komma underfund med vad detta är så att jag kan använda det till min fördel. De andra internerna smörar för våra fångvaktare och jag vågar inte anförtro
mig till någon av dem inför risken att någon tjallar.
Hunden släpps regelbundet ur sina bojor men återvänder frivilligt.
Han är uppenbarligen efterbliven.

Fågeln däremot ger intryck av att vara en informatör. Han pratar med våra kidnappare regelbundet, och jag är övertygad om att han rapporterar vartenda steg jag tar. Tack vare sin placering i metallrummet är han för tillfället i säkerhet. Men jag kan vänta. Det är bara en tidsfråga innan mina planer infrias…



Ha en skön afton alla vänner, varför inte starta en våg av alla bloggare att visa upp sina djur och deras berättelse? Det är så roligt och läsa om de små tokiga liven. kram Anna & Guapo.



19 kommentarer:

  1. Vilken goding till katt! Skulle gärna vilja ha en men är tyvärr allergisk.(tål inte riktigt hunden heller, men bättre än katt).
    Vackra bilder, trevlig helg//Ulrica

    SvaraRadera
  2. Aw helt underbaaart söt han är!! Annars är de bra med dig?:) kram mich

    SvaraRadera
  3. Vilket underbart inlägg! Så rolig text ihop med härliga bilder.
    Och kattens dagbok kan man ju läsa flera gånger, den är lika rolig varje gång.

    Ha det fint!

    SvaraRadera
  4. underbart söt, jag vill oxå ha en kissemiss..men min son är allergiskt...snyft..vi skall ta lite mera prover så får vi se..jag extra mamma åt en fin birma som nu fått sina första barn..pappan är en ragdoll ..så dom blir så härligt lurviga och fina...

    SvaraRadera
  5. Hej!
    Vilken härliga tankar han har, kissen! Vacker gosse!
    Hulda

    SvaraRadera
  6. Vilken härlig päls!
    Ha en trevlig kväll.
    Kram Åsa

    SvaraRadera
  7. Vilken underbar misse du har!!!Han ser helt ljuvlig ut, vilken päls och vilka härliga blå ögon, tyvärr kan jag inte ha katt, allergisk...som så många andra men hund klarar jag och har haft jyckar i massor av år, lyckan är att få ha en fyrfota hemma, hoppas du har en skön ¨helg och tack för titten och din rar kommentar, hoppas vi hörs sanrt igen, kram VIOLAN

    SvaraRadera
  8. Här skrev jag en lång kommentar som bara försvann, då gör vi ett nytt försök igen, skam den som ger sig...vilken underbar kisse du har, vilka ljuvliga blå ögon och så vacker päls, tyvärr allegisk så det blir att njuta på bild, men jyckar klara jag och har en kvar fortfarande gammelgubben Otto gul labbe, tack för din rara kommentar , roligt att du tittade in, hoppas vi hörs snart igen, ha en skön kväll, kram VIOLAN

    SvaraRadera
  9. Fniss...är blogger galen, det är kika bra att du får en till då, triss i kommentarer är ju inte så ofta man skickar....

    SvaraRadera
  10. Hejsan!
    Har precis hittat hit genom Flisan..Jättefint har du här..Vilken härlig kisse - Har oxå en stor Svarting som heter Sune, som brukar blogga med mig ibland...Har ju som sagts en del egenheter för sig...
    Skylten har jag inskaffat - sitter på vårat hus så alla ser den, och den stämmer ju en del kan man kanske tycka (Fniss) - Rolig Dagbok.
    Kommer gärna åter till dig...
    Kram/Annelie

    SvaraRadera
  11. JUBLAR!!!!!!!

    Underbart inlägg.....

    VILKEN snygging!

    Visst är det nåt speciellt med blå ögon!


    Stor kram till dig och Fnatt

    Flisan

    SvaraRadera
  12. Vilken söööt liten kissemiss. Oerhört vackra ögon! Vilken tur att du blev räddaren i nöden.

    Själv är jag ju allergisk mot katter - det är för jäkligt jag vet, men jag har ju en vovve i alla fall. Underbara goa Mollie.

    Kram på dig,
    Malin

    SvaraRadera
  13. hej
    tack för berömmet av min chokladlåda=) ja, visst är de härligt att måla, du får visa upp dina tavlor du gjorde på utbildningen =)
    kram pia

    SvaraRadera
  14. En så ljuvlig katt, den liknar min med sin långa päls. Så det är så en Ragdoll, har undrat hur de såg ut, såna fina ögon han har.
    Kramar

    SvaraRadera
  15. Härligt inlägg och fina bilder måste jag säga, vill precis som vår blogg kompis Flisan ha katt, jag menar att jag vill ha en katt av den ras som hon har spynx eller något sådant heter den, naken katt alltså, min favorit serie Monty i serietidningen Larsson har en sådan Fleschy heter den, ett serietis för den som inte mött honom redan, ha nu en fortsatt trevlig helg önskar Peter Olofsson!

    SvaraRadera
  16. Åh, ännu en underbar blogg där man bara kan förvilla sig in i alla bilder, texter och härlig inspiration. Jag kommer fler gånger och läser och ler åt dina texter och låter mig inspireras. Kram från Borås

    SvaraRadera
  17. Tjingeling Anna panna! Jag har ju redan kikat in detta inlägg tre gånger redan,men inte lämnat nån kommentar Aj Aj ;) Klart att jag ÄLSKAR!!!! Han är ju alldeles underbar den lille Fnatten=) Själv är jag lite mör idag eftersom Nalle och Elsa har haft stolla natt och inte sovit utan rusat och brottats och pratat och tjatat och hoppat och dunsat......

    PUSS O KRAM

    Tack för din snälla kommentar, det som tar längst tid för mig när det gäller bloggen är just mina bilder....jag har ju fått för mig att jag bara ska använda mina egna bilder så i bland känns det som om jag upprepar mig.

    SvaraRadera
  18. Hejsan!
    Va kul att du vill vara med i min lilla utlottning!=)
    Det är lite olika storlekar på bakverken, men jag kan ju ta upp några exempel iaf och om det är något annat du vill veta storleken på så är det bara att fråga!
    Kakorna är ca: 4.5-5cm i diameter, Tårtbiten är ca 12 cm lång, tårtan är ca 13-14 cm i diameter, cupcakesen är ca 6 cm i diameter och 6.5 cm höga.
    Om du sen vill ha bakverken i någon annan storlek så går det naturligtvis att ordna!
    Frakten är inkluderad i priset som står!
    Hör av dig om du har fler frågor eller funderingar!=)

    Mvh Anna

    SvaraRadera
  19. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid ~~* ♥ ♥ ♥ *~~