söndag 20 september 2009

Saliga Samlaren...

Visst kan det vara vackert och samla på en del saker man tycker är fina elr har en speciell känsla för? Jag har bestämt mig för att samla tre saker, alla har det gemensamma att de kommer från olika länder...

Nr 1 får bli Snöglober!


bild från Walter Martin och Paloma Muñoz

Hur underbara och romantiska är inte dessa? Än så länge har jag bara en liten en från Portugal jag var i för ngn vecka sedan...jag ångrar bittert att jag inte köpte en när jag besökte Berlin i somras, för jag är osäker om jag åker dit igen.

Det är nästan så jag vill titta på Tradera efter en därifrån men j
ag vet inte om det blir fusk då ;) För då var det inte jag som köpte den hihi!


Nr 2 att samla på är det klassiska (?) sand från olika länder...fast egentligen borde jag nästan välja snäckor för det har man så mkt av redan :) Men -nej nu kör vi sand från de ställen jag badat i vida världen. Här nedan blir den första och det är ju såklart Portugal, Algarve där halva mig dessutom kommer ifrån ;)

Det enda knepiga med detta sandtagande mellan länder är handbagagekontrollen jag alltid fastnar i för de tror jag har knark med mig elr likn haha ;) Jag vet ju till tusen att så inte är fallet men ändå så blir man ju nervös! Nu när jag åkte hem från Portugal så "åkte jag ju fast" för att de tyckte jag hade för stora stenar med mig :) Jag hade totalt 4 kilo sand, sten och snäckor från stranden! Men jag fick som tur ta med mig allt iaf :D

Tags (från Granit) skall självklart sättas på flaskorna, jag tycker det är fint att hitta olika flaskor från olika butiken så blir det lite extra personligt.
Nr 3 slutligen blir mindre Buddhahuvuden som får stå passande ovanför mitt kinesiska skåp och se fina ut...& där har jag redan några st!

Här har vi länderna Thailand, Portugal och ehm..Göteborg?! Haha kunde inte låta bli, den i mitten va ju så fin och dessutom billig! Nyss läste jag i en blogg om en tjej som samlat på tvålar, jag blev lite sugen och tänkte mig alla dessa vackra, doftande, ljuvliga tvålar iklädda lyxiga fodral som läckert skulle pryda mitt toalettbord :P Men där e det redan fullt med annat plock så jag dumpar den idén ganska omgående. Men lyxigt hade det verkligen varit!

Berätta gärna vad ni tycker om att samla på! Jag är så väldigt nyfiken :)

Tack för kommentarerna jag får. Ni är så vänliga och hoppas jag ska börja blogga igen :) Ni är världens raraste och se nu känns det lite kul och har gjort detta inlägg!

STOR

3 kommentarer:

 1. Kul att du är tillbaka! Min dotter är en riktig samlare!! Just nu samlar hon på Little pets shop djur, men har även en samling av Pez, Kinderäggsdjur och annat!!
  Härligt med snöglober, som en ssgovärld i miniatyr!!
  Kram på dig//Ulrica

  SvaraRadera
 2. Läckra Buddhas!!!

  Kram Annica.

  SvaraRadera
 3. Hej igen!

  Vad kul att du gjort ett nytt inlägg :-).

  Roligt att du visar dina samlingar! Jag känner igen det där med sand och har själv tagit med mig lite sand från olika ställen runt om i världen. Men... det är mest snäckor jag samlat genom åren och jag har rätt många. Det går inte ens att ha dem framme längre! :-)

  Förut samlade jag på elefanter också och det är samma där, några får stå framme året runt, men tyvärr är de flesta förpassade till olika skåp.

  Kramis
  Beatrice

  SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid ~~* ♥ ♥ ♥ *~~