torsdag 31 mars 2011

Chapter Seven

The Statue of Liberty!

Nu fortsätter vi resan genom New York City från i julas 2010, ber om ursäkt för sjukt dålig update! Jag är en spontan typ som lätt börjar med tusen projekt men har svårt att göra en sak i taget. Som t.ex idag min lediga dag, jag håller på med detta samtidigt....målar naglarna, gör om tavlor och dekorerar, städar ur kökslådor, försöker gå igenom lite garderober...fast där har jag kommit så långt att jag mest öppnat garderobsdörrarna haha, äter i sista hand när blodsockret är på lägsta nivå ( jag menar det är sååå mkt roligare att piffa hemma än att bry sig om att man är hungrig! ) , dammsugaren står i köket och ett försök till att pressa lite lätt buckliga akvarellmålningar med strykjärnet och strykbrädan som upptar halva hallen...ja listan kan nog fortsättas lång men ni fattar vad jag menar. Sen måste jag ju även ta bort allt jag stökat till innan sambon kommer hem! Därför är det naturligt att bloggen hamnar längst ner på "To do listan" när man har en kreativ dag. MEN nog om det nu, nu tar vi lite bilder som vanligt!

Enjoy och om ni vill veta ngt om N.Y.C så är det bara att fråga :)Henrik köper biljetterLa märke till denna lite udda trend, flera vuxna människor går omkring med djurmössor, med ögon, öron och stora tofsar på huvudet :/ Inget jag skulle ta på mig i första hand om det inte var maskerad ;)


Kön ringlade sig lång lång låååång...

Den gick heeeeela vägen runt med flera hundra människor som ville se Statue of Liberty.
Mitt tips är att åk dit TIDIGT!!!! Jag överdriver inte när jag säger att vi stod rakt upp och ner i denna kö i 3,5 h! Det var värt det men aldrig mer stå i en sådan kö i kyla. Brr!

Dags för en "Pretzel" som alla gick och åt på. Vi tog en med ostfyllning - helt ok.
Annars är de klassiska bara doppade i grovsalt.

Längs köerna fanns det kiosker, konstnärer, försäljare av alla dess slag.


Liten pojke som stod och var väldigt faschinerad av de små duvorna som tvättade sig i vattenpölarna


Jag köpte två st tavlor, en med motivet högst upp på bilden jag planerar ha till ett framtida dressingroom och sedan en annan typisk N.Y. bild.

Dags för en Hot Dog!

Supertrevlig och duktig trubadur/musikant som sjöng visor på alla möjliga språk, varje grupp människor som stod i kön frågade han vart de kom ifrån. På mitt svar " Sweden" blev det såklart....ja gissa..."Helan går sjung hopp falleralan lej" Varför tror alla utomlands att vi svenskar super som galningar? :D Nåväl här får han dricks av mig, han var väldigt underhållande med good sense om humor!


Många uppskattade honom! Plenty $$$
Äntligen framme vid färjan - nästan iaf! Nu var det dags för flygplatskontroll, skor, jackor, accessoarer, väskor rubbet av!

Äntligen får vi stiga på färjan och dricka varm choklad... Mmm!

Ser ni henne! :D


JenkarmåsLåt mig presentera - The Statue of Liberty, på Liberty Island rest 1886.
Gå in på http://www.statueofliberty.org/

Vackra kikare

Utan tvekan, hon är mycket STOR

Inte ens i närheten Anna ;)
Byebye big Lady, jag tar med mig en minivariant av dig :)

Vy mot Manhattan, dags att åka hem

Vy mot Ellis Island


Vackra Manhattan igen

Hoppas ni en dag åker dit, man ska ha sett henne!

Tills vi ses igen, när vet man aldrig men en dag så ;)

TREVLIG HELG!

KRAM ANNA.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tid ~~* ♥ ♥ ♥ *~~