torsdag 18 mars 2010





PARIS

Del III


Åh denna långa väntan på del III av min Parisresa. Här kommer de sista fina bilderna! Var beredd på att undra...när är inlägget slut?...Jag tror jag sätter rekord här i bloggen nu på antal bilder i ett enda inlägg :P Men vad gör det när det är Paris-bilder!



Vyer från vårt hotell...tycker det ser väldigt Parisiskt ut!

Musikanter utanför vår tunnelbanestation....


Operan...


Triumfbågen...en kall och blåsig dag



På alla hjärtansdag beslöt vi oss för att se tre stora sevärdheter....en varm solig och alldeles underbar dag i romantiska Paris.

Eiffeltornet!


Vackert väder på romantikens dag i romantiska Paris!

Henrik poserar vid floden Seine

Vart ska vi nu?...bäst kolla kartan...

Till närmsta crepestånd! Mmm smaskigt! Här ser vi en typisk fransk crepe med nutellachoklad toppad med mandelflarn. Den satt fint ;)

Mot Notredame!


Magnifik katedral! Dock hann vi inte gå in och skåda insidan då vi den sista dagen ånga på lite extra och åkte till Montamarte för att se Sacre Cour men först "råka jag" snubbla in i en prylbutik hehe...




Här inhandlades bland annat violtvål som är min absoluta favoritdoft i alla kategorier! Färgen är fantastisk, doften är Mmmm!! Blommorna är vackra och smaken är Ahhh!

Efter prylbutiken på väg mot närmsta tunnelbanestation fastna vi på en fest för det Kinesiska nyåret som firades just då :)

Vackert och spännande...


Där fanns även en oerhört vacker karusell! Jag älskar karuseller, färgerna, alla dekorationer och den speciella musiken. Man kan inte bli annat än glad :)


Vi traskade på bra runt lite här och där ibland på olika gator i Latinkvarteren och det hände att vi gick helt vilse. Vi kände dock att det gör ingenting utan snart hittar vi en tunnelbana och kunde på så sätt upptäcka mer av Paris.

Vart är vi?!...


Franska pajasfigurer



Vi hittade tillslut en station och åkte till Montmarte...


Man får inte glömma att vända sig om och blicka ned ibland när man bara gått uppåt ett bra tag...



Nästan uppe vid Sacré Coeur, den högsta punkten i staden..delen påminner mkt om Gamla stan. Konstnärer med sina stafflin, cafeér och krimskramsbutiker hela vägen upp mot kyrkan.

Eftersom jag är en sådan flitig fotograf.....var detta den sista bilden jag kunde ta väl uppe vid Sacré Coeur vid skymningen för sen dog kameran :/ Då var det bara och langa upp mobilkameran och knäppa men de dåliga bilder kan jag inte visa här ;)


Hoppas ni mår bra alla som läser min blogg! Jag mår alldeles utmärkt själv, jobbar på och tränar inför sommaren ;) Har även börja på ett badrumsprojekt och inväntar i skrivandets stund den säkert dyra offerten! Färgerna i badrummet blir svart & vitt i sann zebra anda! Färgklick blir rosa uppblandat med andra nyanser från lyxiga detaljer.
Härlig kombo eller vad tycker ni?


Ha en fin och äggig påsk!



7 kommentarer:

  1. Paris var helt underbart! Puss

    SvaraRadera
  2. Vilka fina bilder du visa.Kanon.Önskar dej en skön kväll vårkram Rita ♥

    SvaraRadera
  3. Vilka härliga bilder!
    När jag ser bilden på karusellen så kommer jag att tänka på en tavla min syster målat, den är riktig mäktig! http://lillsnorpa.blogg.se/2009/december/min-karusell.html

    Ha en Bra dag! /Lollo

    SvaraRadera
  4. SUCK! =) Såååå underbart!!!!
    Men Anna-panna inte äta tvålen....
    Åh härliga badrumsplaner, what about badkaret på tassar?

    KRAMIS

    SvaraRadera
  5. Drömmer mig bort i dina vackra bilder!!! Vill resa..Nu! Låter som en perfekt färgkombi i badrummet!! Helt i min smak, svart, vitt och rosa, hihi!!!
    Hoppas du får en toppenhelg!
    Kram//Ulrica

    SvaraRadera
  6. Tittar in för att önska dig en Toppen PÅSK!!
    Vi blir kvar i stan med påskpyssel och middagsbjudningar hos goa vänner!!
    Ska bara damma av kvasten först!!
    Kram//Ulrica

    SvaraRadera
  7. Det var den underbaraste och mest själfulla blogg jag någonsin besökt!!
    Vilka bilder och vilken känsla för detalajer och utsmyckning - inte bara tråkig funktionalism... Att göra små detaljer enkom som ögongodis är att inte negligera det behov av själens föda via ögonfröjd som många gör idag i vår högpresterande tid. (Raka linjer och minimalism och usch...)
    Och så Paris som jag bodde i som liten och det om Änglar - här trivdes jag... Det talade direkt till mitt hjärta, och så fina kompositioner i hemmet.. Vilken känsla och talang - så osvenskt..(om man får säga så?:-S )

    Må Din skyddsängel vaka över Dig; kärleken, lusten och hälsan spira - Nu är det Vår!
    Cyberkram
    Dominique
    ♥Love & Light

    SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid ~~* ♥ ♥ ♥ *~~